Zelje z govedino
Zelje z govedino
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2013
ČAS PRIPRAVE: 1 ura 15 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 3 žlice olja
- 2 čebuli
- 1 korenček
- 1 košček gomolja zelene
- 500 g govedine iz plečeta
- 1 majhna glava zelja (pribl. 700 g)
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 1 žlička paradižnikove mezge (po želji)
- sol
- poper v zrnu
Priprava
Čebulo, korenček in zeleno olupimo in nasekljamo. Meso narežemo na kocke. Zeljno glavo narežemo na četrtine, odstranimo kocen in liste narežemo na krpice.
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo nežno pražimo 5 do 7 minut, dodamo meso, solimo in pražimo 15 do 20 minut. Pogosto premešamo. Nato v ponev dodamo korenček in zeleno, še malo popražimo ter priložimo nasekljane pelate in narezano zelje. Zaradi lepše barve lahko dodamo še žličko paradižnikove mezge.
Vlijemo še 3 dl vode, premešamo, zavremo, solimo, dodamo poprova zrna, pokrijemo in na srednji temperaturi ob občasnem mešanju dušimo 35 do 40 minut, da se zelje in meso skuhata. Jed postrežemo s kuhanim krompirjem ali pa kar z domačim kmečkim kruhom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.