Sestavine

  • 1 velika čebula
  • 2 stebli stebelne zelene
  • sol
  • poper
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1,4 litra zelenjavne jušne osnove
  • sok in lupinica 2 majhnih limon
  • 170 g testeninskega rižka
  • 120 g graha
  • 250 g špinače
  • 50 g pesta

ko ponudimo (po želji)

  • česnovi kruhki
  • 60 g sveže naribanega parmezana

Priprava

1.

Čebulo in stebelno zeleno drobno sesekljamo. V veliki kozici segrejemo olje, nanj stresemo čebulo in zeleno, dodamo ščep soli in pražimo 8 minut, da se zmehčata. Dodamo jušno osnovo, limonovo lupino in sok ter solimo in popramo. Vmešamo testeninski rižek in kuhamo 5 minut, nato dodamo grah in špinačo in kuhamo še 5 minut. Vmešamo pesto in po potrebi še začinimo.

2.

Kruhke pogrejemo, juho pa razdelimo v skodele in jo po želji posujemo s parmezanom. Kruhke položimo na juho in ponudimo.

Nasvet

Recept za zelenjavno jušno osnovo lahko najdete na tej povezavi.

3