Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 žlica repičnega olja
  • 200 g kostnega mozga (zanj prosimo mesarja)
  • majhen šopek timijana
  • majhen šopek peteršilja
  • 200 g en dan starega belega kruha, natrganega na manjše kose
  • sol in poper

Priprava

1.

Čebulo drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 8 do 10 minut, da se zmehča, nato jo preložimo v skledo in počakamo, da se ohladi. Pečico segrejemo na 200 °C.

2.

Mozeg narežemo na 2 cm velike kocke. Timijanove lističe drobno sesekljamo, peteršilj pa grobo. Vse dodamo čebuli, dodamo še kose kruha, solimo in popramo ter dobro zmešamo. Mešanico naložimo v pekač velikosti približno 22 x 12 cm. Masa je precej rahla, če želimo bolj kompaktno, jo potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Pečemo 35 minut, da se jed lepo rjavo obarva in po vrhu hrustljavo zapeče.

Nasvet

To slastno prilogo postrezite s slastno bržolno pečenko.

5