Zapečene krušne drobtine s kostnim mozgom
Tako slastne krušne priloge pa še ne!
Zapečene krušne drobtine s kostnim mozgom
Tako slastne krušne priloge pa še ne!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, December 2019
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 čebula
- 1 žlica repičnega olja
- 200 g kostnega mozga (zanj prosimo mesarja)
- majhen šopek timijana
- majhen šopek peteršilja
- 200 g en dan starega belega kruha, natrganega na manjše kose
- sol in poper
Priprava
Čebulo drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 8 do 10 minut, da se zmehča, nato jo preložimo v skledo in počakamo, da se ohladi. Pečico segrejemo na 200 °C.
Mozeg narežemo na 2 cm velike kocke. Timijanove lističe drobno sesekljamo, peteršilj pa grobo. Vse dodamo čebuli, dodamo še kose kruha, solimo in popramo ter dobro zmešamo. Mešanico naložimo v pekač velikosti približno 22 x 12 cm. Masa je precej rahla, če želimo bolj kompaktno, jo potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Pečemo 35 minut, da se jed lepo rjavo obarva in po vrhu hrustljavo zapeče.
Nasvet
To slastno prilogo postrezite s slastno bržolno pečenko.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.