Sestavine

  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 3 dl mlačnega sojinega napitka
  • 1–1,5 žlice stevije v prahu
  • 500 g pirine moke
  • 1 žlička rumove arome
  • 0,7 dl sončničnega olja
  • semena iz 1 stroka vanilje
  • ščep soli
  • malo naribane lupinice bio limone
  • 300 g kokosove maščobe za cvrenje

Priprava

1.

Kvas raztopimo v mlačnem sojinem napitku in z vsemi drugimi sestavinami zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 30 minut.

2.

Testo položimo na pomokano delovno površino in razdelimo na 20 koščkov. (Ali pa testo razvaljamo na debelino 1 cm in izrežemo krofe.)

3.

Koščke testa oblikujemo v kroglice, jih sploščimo in položimo na pomokano kuhinjsko krpo. Pokrijemo in pustimo, da vzhajajo.

4.

Maščobo segrejemo na 160 °C, vanjo položimo krofe in jih po obeh straneh ocvremo.

6