Sestavine

  • 4 tunovi steaki po 200 g (sveži ali zamrznjeni)
  • sol
  • poper
  • sok ½ limone
  • olje za peko

beluševa priloga

  • 500 g belušev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ščepec sladkorja
  • 0,5 dl belega vina
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Tunove steake osušimo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Beluše olupimo in poševno narežemo na 2 centimetra dolge kose. Narezane beluše hitro popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju, začinimo s ščepcem sladkorja, zalijemo z vinom in pokrito dušimo približno 5 minut.

2.

V drugi ponvi segrejemo olje. Ribje steake damo na vročo maščobo in jih na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute.

3.

Dušene beluše začinimo s soljo in poprom. Razdelimo jih na tople krožnike in nanje serviramo lepo pečene tunove steake. Jed po želji okrasimo in takoj postrežemo.

19