Sestavine

  • 4 očiščene trilje po pribl. 250 g
  • 12 vejic timijana
  • 1,2 dl oljčnega olja
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • sok 1 limone
  • sol
  • sveže mleti poper

solata

  • 450 g paradižnika
  • 1 srednje pekoč rdeči feferon
  • 1 strok česna
  • 50 g črnih oliv brez koščic
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 220 °C. Ribe znotraj in zunaj solimo in popramo in jim v trebušno votlino položimo po dve vejici timijana.

2.

Štiri kose aluminijaste folije (30 x 30 cm) premažemo s kančkom olja in na vsak kos diagonalno položimo po eno ribo. Robove folije dvignemo in nagubamo okoli ribe, vrh pa pustimo odprt.

3.

Vino zmešamo z 0 ,5 d l vode. V vsak zavitek damo po 2 žlici vina, zmešanega z vodo, 2 žlici oljčnega olja in 2 žlici limonovega soka. Dodamo še vejico timijana in po želji še malo solimo in popramo. Zavitke zapremo, jih položimo na pekač in v pečici pečemo 10 minut.

4.

Medtem pripravimo solato. Paradižnik narežemo na krhlje, feferon očistimo, odstranimo semena in drobno narežemo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Paradižnik, feferon, česen in olive damo v skledo, solimo, popramo, pokapljamo z oljčnim oljem, potresemo s peteršiljem in premešamo. Pečene ribe postrežemo v foliji, tako da si vsak sam odpre zavitek. Zraven tekneta pečeni krompirček in pikantna paradižnikova solata z olivami.

10