Sestavine

  • 160 g lososovega fileja brez kože
  • 1 beljak
  • ½ lončka kisle smetane
  • 2 žlici zdrobljenega ledu
  • sol
  • poper
  • 330 g fileja poljubne bele ribe brez kože
  • 1 žlička kurkume
  • nekaj vejic peteršilja

Priprava

1.

Lososovemu fileju dodamo pol beljaka, tretjino kisle smetane in zdrobljen led ter v posodi mešalnika zmešamo v gladko maso; začinimo s soljo in poprom. Lososovo maso napolnimo v manjši, približno 15 centimetrov dolg, oglat model za terino.

2.

Tudi file bele ribe zmiksamo s preostalim beljakom in kislo smetano v kašo, ki jo začinimo s soljo in poprom. Polovico mase obarvamo s kurkumo in namažemo na rožnato lososovo plast.

3.

Drugo polovico bele ribje mase zmiksamo s sesekljanim peteršiljem. Namažemo jo na rumeno plast, pokrijemo z aluminijasto folijo in terino kuhamo v vodni kopeli pri 140 °C približno 1 uro.

4.

Ohlajeno ribjo terino previdno zvrnemo na navlažen pladenj, razrežemo na primerne kose in ponudimo.

8