Testenine z jurčki, ščuko in timijanom

Testenine z jurčki, ščuko in timijanom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2011
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 320 g testenin
- 200 g fileja ščuke brez kosti
- 2 jurčka
- 2 stroka česna
- ½ rdečega čilija
- 3 žlice oljčnega olja
- vejica timijana
- sol
- poper
Priprava
Testenine skuhamo v slanem kropu, vendar ne do konca. Odcedimo jih in nekaj vode od kuhanja prihranimo. Jurčka obrišemo z vlažno kuhinjsko krpo in narežemo na tanke rezine. Česen olupimo in drobno nasekljamo. Čili operemo, odstranimo semena in narežemo na majhne kocke. Timijan splaknemo in osmukamo lističe. Ščukino meso narežemo na manjše kocke.
V ponvi na oljčnem olju popražimo česen in čili, ju potresemo s timijanom, dodamo narezano ščukino meso in dolijemo nekaj vode, v kateri so se kuhale testenine. Solimo, popramo in kuhamo še 5 minut. V ponev z omako dodamo skoraj kuhane testenine, dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut.
Galerija
© Dedal d. o. o., 2023.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.