Sestavine

  • 300 g peresnikov
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 jajčevec
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • pest listov bazilike
  • 200 g kozjega sira
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Čebulo olupimo in nasekljamo. Jajčevec operemo in narežemo na manjše kose. Kozji sir narežemo na kocke. Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vrele slane vode po navodilih iz embalaže.

2.

V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo kose jajčevca in pražimo še 3 minute, nato dodamo sesekljan paradižnik. Zavremo, solimo in popramo, ogenj zmanjšamo in kuhljamo 5 minut. Vmešamo baziliko in kozji sir ter zmešamo s kuhanimi testeninami.

30