Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 300 g mesa maslene buče
  • 2 stroka česna
  • nekaj žajbljevih listov
  • 140 g gob
  • 170 g testenin
  • 1 žlica sveže naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • malo parmezana za posip

Priprava

1.

Bučno meso narežemo na manjše kose. Česen olupimo in grobo nasekljamo. Prav tako grobo nasekljamo žajbljeve liste. Gobe dobro očistimo in narežemo na rezine.

2.

V primerno veliki ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo bučno meso, česen in žajbelj. Pražimo nekaj minut, da vse skupaj rahlo porjavi. Prilijemo malo vode, nato pa kuhamo še 15 minut, da bučno meso postane mehko in da vsa tekočina izpari. Dodamo gobe in pražimo še 5 minut. Jed večkrat premešamo. Na koncu začinimo s soljo in poprom.

3.

Medtem v vreli slani vodi skuhamo testenine in jih odcedimo; nekaj tekočine od kuhanja prihranimo. Skupaj s prihranjeno tekočino jih zmešamo z bučno omako in parmezanom. Preden jed postrežemo, jo posujemo še z malo parmezana.

Nasvet

Namesto testenin lahko iz zgoraj navedenih sestavin naredimo tudi rižoto. Medtem ko pražimo bučno meso, česen in žajbelj, v primerno veliki ponvi posteklenimo 350 g riža na žlici olja. Postopoma dodajamo vročo zelenjavno jušno osnovo. Ko se riž skuha in postane kremast, primešamo bučno mešanico, ga posujemo z naribanim parmezanom in postrežemo.

21