Sestavine

  • košček masla
  • 2 svinjska kotleta
  • 4 rezine dimljene slanine
  • 2 krompirja
  • 1 korenček
  • ½ majhne repe ali rumene kolerabe
  • ½ zeljne glave
  • lovorov list
  • 1 dl jabolčnika
  • 1 dl piščančje jušne osnove
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Slanino narežemo na manjše koščke. Krompir, repo ali kolerabo in korenček olupimo in narežemo na kose. Pol zeljne glave narežemo na manjše dele.

2.

Košček masla segrejemo v kozici ali globlji ponvi, da začne cvrčati, nato na njem 2 do 3 minute na vsaki strani pečemo meso, da se rjavo zapeče, in ga damo na stran.

3.

Slanino in korenovke damo v posodo, v kateri smo pekli meso, in jih počasi popražimo z vseh strani, da se rahlo obarvajo. Vmešamo zelje, na vrh položimo meso in prelijemo z jabolčnikom in piščančjo jušno osnovo. Solimo in popramo, dodamo še lovorov list, posodo pokrijemo in na nizki temperaturi kuhljamo 20 minut, da se meso skuha, zelenjava pa zmehča.

4.

Postrežemo pri mizi, naravnost iz posode.

Nasvet

Ta recept lahko prilagajamo po svoji želji in uporabimo različno zelenjavo, na primer ohrovt, por, šalotko, pastinak …

13