Svinjska ribica z brusnicami

Svinjska ribica z brusnicami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, januar 2012
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 500 g svinjske ribice
- 1 žlica moke
- 1 žlica olja
- 2 rdeči čebuli
- 4 dl piščančje jušne osnove
- 4 žlice brusničnega džema
- 1 žlica medu
- sol
- poper
Priprava
Svinjsko ribico narežemo na zrezke. Začinimo jih s soljo in poprom ter povaljamo v moki. Na segretem olju jih pečemo na vsaki strani 3 do 4 minute, da se zlato rjavo obarvajo. Damo jih na krožnik in prihranimo na toplem.
Čebulo olupimo in narežemo na debelejše krhlje. V ponvi, kjer se je pekla svinjina, jo pražimo približno 5 do 8 minut, da oveni in rahlo porjavi. Prilijemo jušno osnovo, dodamo brusnični džem in med ter kuhljamo 10 minut. V omako položimo svinjino in mesni sok, ki se je medtem izcedil, in kuhamo še minuto ali dve, da se svinjina segreje. Jed postrežemo s krompirjevim pirejem in kuhano zelenjavo.
Nasvet
Jed lahko pripravimo tudi z govedino. Namesto svinjske ribice vzamemo rostbif, namesto rdeče čebule uporabimo belo, namesto brusničnega džema pa hrenovo omako.
© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.