Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velik jajčevec
  • 100 g slanine
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeč čili
  • 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 300 g svedrčkov
  • sol
  • poper
  • nariban parmezan za posip

Priprava

1.

Jajčevec narežemo na majhne kocke, slanino grobo nasekljamo. Česen olupimo in stremo, čili drobno sesekljamo.

2.

V ponvi segrejemo oje in približno 8 minut pražimo kocke jajčevca, da se zmehčajo. Dodamo slanino in jo prepražimo, nekaj minut pred koncem praženja dodamo še česen in čili. Nato vlijemo sesekljan paradižnik, zvišamo temperaturo, omako solimo, popramo in kuhamo približno 10 minut, da se nekoliko zgosti. Večkrat jo premešamo.

3.

Medtem skuhamo testenine, jih odcedimo in zmešamo z omako. Postrežemo jih z naribanim parmezanom.

27