Sestavine

  • 4 tortilje
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici majoneze
  • nekaj rezin piščančje salame, šunke ali kuhanega pršuta
  • 150 g naribanega sira
  • zelena solata
  • 2 paradižnika
  • kuhana koruza iz pločevinke

Priprava

1.

Solato operi, osuši in jo natrgaj na manjše kose. Paradižnik nareži na rezine. Kislo smetano zmešaj z majonezo.

2.

Ponev (brez olja) pristavi na ogenj in v njej pogrej vse tortilje z obeh strani.

3.

Tortilje enakomerno premaži z mešanico smetane in majoneze. Po tortiljah razporedi še salamo, solato, paradižnik in sir. Potresi z malo kuhane koruze.

4.

Nadevane tortilje zvij in zvitke prereži na pol. Da jih boš lažje postregel, jih lahko spneš z zobotrebcem.

34