Sestavine

  • pest čemaža
  • četrt pesti cvetov in listov trobentic pest mešanice drugih travniških rastlin (regrat, koprive, kislice, trobentice, vijolice, rman, trpotec …)
  • 3 manjši krompirji
  • ščepec muškatnega oreška
  • 1 žlička limonovega soka
  • sol
  • 2 žlici sladke smetane (po želji)
  • užitni cvetovi za okras

Priprava

1.

Krompir olupimo, narežemo na kose in ga skuhamo v 5 dl osoljene vode. S paličnim mešalnikom ga gladko zmešamo.

2.

Vse rastline damo v 5 dl vode in jih zmiksamo. Zmes vlijemo v kozico s krompirjem, zavremo in kuhamo 5 minut. Solimo, začinimo z muškatnim oreškom in žličko limonovega soka, dodamo sladko smetano in vse še enkrat zmešamo s paličnim mešalnikom. Juho razdelimo na krožnike in okrasimo s spomladanskimi cveticami.

29