Sestavine

  • 1 drobna mlada čebulica
  • 1 strok česna
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 4 žlice goveje juhe
  • 1 žlička pehtranove gorčice
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • 1 žlica drobno naribanega hrena
  • sol
  • poper
  • 4 žlice bučnega olja
  • šopek drobnjaka
  • 4 žlice praženih bučnic

Priprava

Mlado čebulico olupimo, po dolgem razpolovimo, operemo, osušimo in drobno narežemo. Česen olupimo in prav tako drobno narežemo. Sladkor pomešamo z juho in segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi. V skledi zmešamo gorčico in kis, dodamo narezano čebulo in česen ter hren in raztopljen sladkor. Preliv začinimo s soljo in poprom. Med mešanjem po žlicah dodajamo bučno olje. Drobnjak drobno narežemo in s praženimi bučnicami vmešamo v preliv, ki ga po okusu lahko še dodatno začinimo.

3