Sestavine

  • 200 g kuhane rdeče pese (lahko vakuumsko pakirane, vendar ne vložene v kisu)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 žličke šerijevega kisa
  • 1 žlica bistrega medu
  • 2 jajci
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • nekaj vejic kopra (nekaj listkov prihranimo za okras)
  • 70 g motovilca
  • 1 žlica praženih nasekljanih lešnikov
  • sol
  • poper
  • 2 rezini kruha in maslo, ko postrežemo

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Rdečo peso narežemo na krhlje, položimo v pekač, dodamo polovico olja, 2 žlički kisa in med ter solimo in popramo. Pečemo 20 do 25 minut, medtem jo dvakrat premešamo, nato pustimo, da se nekaj minut ohlaja.

2.

Jajci medtem položimo v vrelo vodo. Temperaturo zmanjšamo in počasi kuhamo 10 minut, nato ju ohladimo pod tekočo hladno vodo. Jajci olupimo in razpolovimo.

3.

Preostalo olje, kislo smetano, gorčico in preostalo žličko kisa zmešamo z nasekljanim koprom. Motovilec zmešamo s polivko in ga skupaj z rdečo peso in jajci razporedimo po krožnikih. Jed posipamo še z listki kopra in lešniki. Postrežemo s kruhom in maslom.

14