Sestavine

  • 4 jajca
  • 200 g stročjega fižola
  • 1 glava zelene solate
  • 150 g črnih oliv iz olja
  • 4 manjši paradižniki
  • 3 žlice vinskega kisa
  • sol
  • poper

pogačice

  • 300 g olupljenega krompirja
  • 250 g tunine iz pločevinke
  • 2 mladi čebulici
  • majhen šopek drobnjaka
  • 50 g moke
  • malo olja za peko

Priprava

1.

Krompir narežemo na kocke in skuhamo v slani vreli vodi. Jajca v trdo skuhamo (7 minut). Stročji fižol kuhamo 3 do 4 minute. Jajca in stročji fižol ohladimo pod tekočo vodo. Mlado čebulico in drobnjak narežemo na kolobarčke.

2.

Krompir odcedimo, zmečkamo in zmešamo z zdrobljeno tunino, mlado čebulico in drobnjakom. Solimo in popramo po želji. Iz mase oblikujemo 4 pogačice in jih povaljamo v moki. Pogačice spečemo v ponvi na malo olja. Pečemo jih 5 do 6 minut na vsaki strani.

3.

Medtem pripravimo solato. Zeleno solato natrgamo, operemo in posušimo. Paradižnik razrežemo na četrtine. Solato, stročji fižol, paradižnik in olive damo v solatno skledo. Pokapljamo z žlico ali dvema olja, v katerem so bile olive, in s kisom, malo solimo in premešamo. Solato razdelimo na 4 krožnike. Jajca olupimo in razrežemo na četrtine ter razdelimo na krožnike. Dodamo še nekoliko ohlajene tunine pogačice in postrežemo.

21