Sestavine

preliv

  • 2 žlici repičnega olja
  • sok 1 limone
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 nariban strok česna
  • 3 žlice izkoščičenih oliv kalamata
  • vejica bazilike

solata

  • 2 kosa piščančjega fileja
  • 1 žlica repičnega olja
  • 250 g mladega krompirja
  • 200 g tankega stročjega fižola
  • ½ rdeče čebule
  • 14 češnjevih paradižnikov
  • 6 listov rimske solate
  • 6 izkoščičenih črnih oliv kalamata

Priprava

1.

Za preliv najprej oplaknemo olive in jih nasekljamo, liste bazilike sesekljamo, nato vse sestavine in žlico vode zmešamo v skledici.

2.

Piščančja fileja povaljamo v 1 žlici preliva. V teflonski ponvi s pokrovko segrejemo olje in na njem piščanca pokritega pečemo približno 12 minut, da je skoz in skoz pečen; sredi peke ga obrnemo.

3.

Krompir narežemo na debele rezine in ga v osoljenem kropu kuhamo 7 minut, nato dodamo otrebljen stročji fižol in kuhamo še 5 minut, da je vsa zelenjava mehka. Odcedimo.

4.

Piščanca damo na krožnik, da malo počiva, medtem pa v veliki skledi zmešamo stročji fižol, krompir, drobno sesekljano čebulo, razpolovljene paradižničke, na koščke natrgano solato in polovico preliva. Piščanca narežemo na rezine in jih razporedimo na solato, nato sokove od piščanca dodamo prelivu in z njim prelijemo solato.

4