Sestavine

  • 400 g jabolk
  • 400 g sliv
  • 2 žlici sladkorja
  • 300 g fig
  • 300 g robidnic

posip

  • 140 g moke
  • 140 g polnozrnate moke
  • 175 g masla
  • 100 g drobnega rjavega sladkorja
  • sol
  • smetana, vaniljeva jajčna krema ali sladoled, ko postrežemo

Priprava

1.

Najprej naredimo oblogo. Obe vrsti moke ter ščepec soli stresemo v skledo. Maslo narežemo na manjše koščke in ga s prsti nadrobimo v moko, da dobimo drobljivo testo. Z vilicami vmešamo še sladkor. Testo pustimo počivati na hladnem, dokler ga ne potrebujemo.

2.

Olupimo jabolka, jim odstranimo peščišča in jih narežemo na majhne koščke. Slivam odstranimo preške in jih narežemo na rezine. Figam odstranimo pecelj in jih razrežemo na četrtine. Robide operemo.

3.

Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolka, slive in sladkor stresemo v večjo kozico ter prilijemo 0,5 dl vode. Kuhamo približno 5 minut, da se jabolka zmehčajo in postanejo sočna. Vmešamo še fige in robide, nato vse skupaj stresemo v pekač. Po sadju posujemo dobljivo testo in pečemo 45 do 55 minut, da se obloga zlato zapeče, sadje pa zabrbota.

32