Sestavljena poletna solata z rakci

Sestavljena poletna solata z rakci
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2012
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 jajci
- 1 majhna glava mehke solate
- 400 g koruze iz pločevinke
- 2 korenčka
- 1 majhna kumara
- 200 g kuhanih rakcev
- 4 žlice lahke majoneze
- 2 žlici kečapa
- omaka tabasko (po želji)
- krhlji limone, ko postrežemo
Priprava
Jajci 8 minut kuhamo v vreli vodi, ohladimo ju pod tekočo vodo, olupimo in narežemo na rezine.
Solato natrgamo na primerne kose in posušimo. Korenček ostrgamo in grobo naribamo. Kumaro narežemo na kocke.
Solato sestavimo tako, da na dno sklede položimo zeleno solato, nato po vrsti koruzo, korenček, kumaro in jajca, končamo pa z rakci. Majonezo zmešamo s kečapom in kančkom tabaska in polijemo po solati. Postrežemo s krhljem limone.
Nasvet
Sestavljeno poletno solato za dve osebi lahko pripravimo tudi s piščancem: v 2 skledi zložite po vrsti 100 g rukole, na kocke narezano zeleno papriko, 4 narezane mlade čebulice in natrgano kuhano ali pečeno meso piščančjih prsi. Zmešajte 2 žlici pesta z 2 žlicama oljčnega olja in polijte po solati.
© Dedal d. o. o., 2023.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.