Sestavine

  • 300 g malin
  • 50 g sladkorja
  • 2 dl sladke smetane
  • 4 razpolovljene zrele breskve (lahko tudi vložene)
  • 8 kepic kakovostnega vaniljevega sladoleda
  • pest mandljevih lističev

Priprava

1.

Za malinovo omako z električnim mešalnikom zmešaj polovico malin s polovico sladkorja in malo vode. Omako prelij v manjšo skodelico.

2.

Odraslega prosi, da breskve nareže na tanke rezinice. Medtem v skledi do čvrstega stepi sladko smetano s preostalim sladkorjem.

3.

V visokih kozarcih za sadno kupo po plasteh zloži rezine breskev, sveže maline in nekaj malinove omake, nato spet breskve, maline itd.

4.

Tik pred postrežbo na sadno kupo dodaj kepico vaniljinega sladoleda, žlico stepene smetane in posuj z mandlji.

35