Sestavine

  • 2 rdeči papriki
  • 6 zrelih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • sok 1 limete
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja
  • sol
  • tabasko (po želji)

Priprava

1.

Papriki po dolgem razpolovimo, jih s prerezano stranjo navzdol položimo na papir za peko in pod vročim žarom v pečici pečemo toliko časa, da lupina počrni. Nato jih preložimo v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladijo. Ohlajenim olupimo kožo in odstranimo semena.

2.

Čebulo olupimo in jo fino sesekljamo. Tudi koriander sesekljamo. Paradižnike razpolovimo in jim odstranimo semenje. Damo jih v multipraktik s strtim strokom česna, limetinim sokom in žlico olja. Dodamo še pečeno papriko in vse grobo sesekljamo. V maso vmešamo sesekljano čebulo in koriander, solimo in po želji začinimo s kančkom tabaska.

15