Rdeča vinska juha
Praznična juha
Rdeča vinska juha
Praznična juha
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2012
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 l rdečega vina
- 50 g masla
- 50 g moke
- 100 g sladkorja
- ščepec mletega cimeta
- sol
- 6 zelo svežih rumenjakov
- 1 dl kisle smetane
- limonova lupinica
- 12 rezin polnozrnatega kruha s semeni
Priprava
Na maslu svetlo karameliziramo sladkor, dodamo moko in jo rjavo prepražimo, zalijemo z vrelim vinom, solimo, začinimo z mletim cimetom in na blagem ognju kuhamo 10 minut. Medtem opečemo rezine kruha.
Juho precedimo, jo dosolimo in, če je prekisla, dodamo še malo sladkorja. Nalijemo jo v 6 krožnikov in v vsakega vstavimo še po en rumenjak. Kislo smetano dobro premešamo in jo vlijemo v papirnato brizgalno vrečko ter vsak rumenjak dekorativno obrizgamo. Juho potresemo z nastrgano limonovo lupinico in jo ponudimo z rezinami opečenega kruha.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.