Preprost melonin sladoled
Hiter, enostaven, osvežilen
Preprost melonin sladoled
Hiter, enostaven, osvežilen
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2011
ČAS PRIPRAVE: 35 min + zamrzovanje
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 170 g sladkorja
- 1 zelo zrela melona
- sok 1 limone
- maline za prilogo
Priprava
Smetano in sladkor zavremo. Mešamo, da se sladkor raztopi, in odstavimo. Melono olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Stresemo jo v posodo kuhinjskega strojčka, dodamo limonov sok in jo gladko zmeljemo. Dodamo sladko smetano in še enkrat zmešamo.
Maso preložimo v strojček za pripravo sladoleda, ki naj dela tako dolgo, da masa na pol zamrzne. Nato jo preložimo v posodo s pokrovom, v kateri hranimo sladoled, in postavimo v zamrzovalnik. Postrežemo s svežimi malinami.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.