Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 rezin neprekajene hrbtne slanine
  • 1 srednje velik por
  • 2 korenčka
  • 2 stebelni zeleni
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 4 žlice ješprenjčka
  • prgišče peteršilja
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Priprava

1.

Slanino narežemo na koščke. Por razpolovimo in nato narežemo približno 1 cm na široko. Korenček narežemo na majhne, zeleno pa na večje kocke. Peteršilj sesekljamo.

2.

V večji kozici segrejemo olje in nanj stresemo slanino ter por. Pražimo, dokler se por ne zmehča. Dodamo korenček in zeleno in pražimo še 5 minut. Nato prilijemo jušno osnovo in dodamo ješprenjček. Pustimo, da tekočina zavre, in kuhamo še 15 do 20 minut oziroma tako dolgo, da se ješprenjček zmehča, a ne razkuha. Nazadnje primešamo peteršilj in postrežemo s kruhom.

1