Sestavine

  • 600 g govedine (stegno)
  • sol
  • poper
  • kajenski poper (po okusu)
  • ščepec kumine
  • malo majarona in timijana
  • 2 žlici olja
  • 2 čebuli
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • nekaj kančkov worcestrske omake
  • 4 žlice zrn zelenega popra
  • 1,5 dl vode
  • goveja jušna osnova za zalivanje

Priprava

1.

Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Meso narežemo na trakove ter začinimo s soljo, poprom, kajenskim poprom, kumino, majaronom in timijanom. Poprova zrna zavremo v 1,5 dl vode in na blagem ognju kuhljamo 5 minut, nato jih odcedimo. Prevretek prestrežemo in prihranimo za zalivanje mesa med dušenjem.

2.

V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo prepražimo, da postekleni. Dodamo meso in ga dobro prepražimo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo, worcestrsko omako in poprova zrna ter hitro prepražimo. Dolijemo malo goveje juhe in dušimo do mehkega. Vmes večkrat zalijemo s prihranjenim prevretkom. Omaka naj ostane gosta.

16