Sestavine

  • 1 večji jajčevec
  • olje za peko
  • sol
  • 300 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
  • 200 g naribanega parmezana
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 stepeni jajci
  • 2 žlički polnozrnate gorčice
  • 6 rezin rženega kruha

Priprava

1.

Vključimo električni žar. Jajčevec narežemo na tanke rezine, jih solimo in počakamo, da spustijo sok. Odcedimo jih, premažemo z oljem in spečemo na žaru. Narežemo jih na manjše kose. Obe vrsti sira zmešamo s kislo smetano, jajci in gorčico in maso prihranimo.

2.

Na žaru rahlo popečemo rezine kruha in jih narežemo na manjše kose. Vsak kos obložimo s popečenim jajčevcem in primerno količino sirove mase. Obložene kruhke postavimo v pečico pod segret zgornji grelec in pečemo 3 do 5 minut, da se sir stopi in rjavo zapeče.

Nasvet

Naj vas čas ne prehiti!

  • Zjutraj ali prejšnji dan lahko spečete jajčevce, opečete kruhove rezine in pripravite sirov namaz.
  • Dve uri pred prihodom gostov na pekaču, v katerem jih boste zapekli, sestavite sirove kruhke.
  • Tik pred prihodom gostov preložite pekač s kruhki za slabih pet minut v segreto pečico. Segrete prigrizke prestavite na servirni pladenj. Ko gostje potrkajo na vrata, pladenj položite na mizo in nazdravite s penino ali sveže iztisnjenim sokom!
17