Sestavine

  • 1 piščančje prsi
  • 2 rezini pečenega pršuta
  • 4 listi blitve (po želji)
  • lističi svežega majarona
  • lističi svežega timijana
  • 2 žlici olja
  • sol
  • poper

koromač

  • 1 koromač
  • 2 žlici olja
  • sol
  • kuhinjska vrvica

Priprava

1.

Piščančje prsi razrežemo na dva fileja, ju stanjšamo, solimo in popramo ter potresemo z majaronom in timijanom. Če bomo uporabili liste blitve, jih operemo, blanširamo in ohlajene položimo na meso. Dodamo še rezino pečenega pršuta in file zvijemo. Zvitek z vrvico zavežemo, da ne gre narazen.

2.

V ponvi segrejemo olje in zvit piščančji file na močnem ognju na hitro popečemo, da se zlato obarva. Nato ogenj zmanjšamo, ponev pokrijemo in počasi pečemo še toliko časa, da je meso pečeno tudi na notranji strani.

3.

Koromač očistimo, ga narežemo na četrtine, malce posolimo in pokritega do mehkega popečemo na olju.

16