Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.

Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2014
ČAS PRIPRAVE: 30 min + mariniranje
KOLIČINA: za 6–8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 6 piščančjih stegen brez kosti in kože (pribl. 500 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička koromačevih semen
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- 1 strok česna
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- sol
- česnova omaka aïoli (glej nasvet)
- 15 paličic za ražnjiče
Priprava
Lesene paličice za ražnjiče pred peko v vodi namakamo 10 minut. Piščančja stegna razrežemo na 3 cm velike koščke in damo v večjo skledo. Koromačeva semena zdrobimo, česen pa stremo. V skledo s piščancem dodamo žlico oljčnega olja, sol, česen in kis ter dobro premešamo. To lahko naredimo že dan prej in meso mariniramo v hladilniku.
Na vsako paličico damo 2 do 3 koščke mesa. Preostalo olje zlijemo v ponev ali ga premažemo po plošči za žar. Ko je dovolj vroče, pečemo ražnjiče na vsaki strani 3 do 4 minute. Postrežemo s česnovo omako.
Česnova omaka
Česnovo omako (španska omaka aïoli) pripravimo tako, da zmešamo 8 žlic majoneze, 2 strta stroka česna, 1 žličko dimljene mlete paprike in malo limonovega soka.
© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.