Sestavine

  • 1 večji piščanec (1,2 kg)
  • sol
  • poper
  • 0,5 dl olja
  • 2 čebuli
  • 2 žlici sladke mlete paprike
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 2,5 dl zelenjavne juhe
  • ½ žlice jedilnega škroba
  • 1,25 dl sladke smetane

Priprava

1.

Piščanca operemo, razrežemo na osem kosov ter natremo s soljo in poprom. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.

2.

V ponvi segrejemo olje in kose mesa z vseh strani popečemo do zlato rjave barve. Meso poberemo iz ponve in na isti maščobi prepražimo čebulo. Dodamo mleto papriko in paradižnikovo mezgo in ob stalnem mešanju pražimo toliko časa da paprika nekoliko potemni. Dolijemo zelenjavno juho, dodamo meso in pokrito dušimo približno tri četrt ure. Do mehkega podušene kose piščančjega mesa poberemo iz ponve in na toplem prihranimo.

3.

Jedilni škrob zamešamo z dvema žlicama vode in skupaj s smetano vmešamo v omako; hitro zavremo. Piščančje meso serviramo na krožnike in prelijemo s pripravljeno omako. Zraven piščančjega paprikaša odlično tekne riž.

16