Sestavine

  • dober kupljen sladoled 3 okusov
  • 2 vrečki ledu
  • čokoladne in pisane mrvice, bonbončki in jagodičje

Sadna omaka

  • 400 g očiščenih jagod ali malin
  • 100 g svetlo rjavega sladkorja
  • 1 žlica vaniljeve arome
  • sok 1 limone

čokoladna omaka

  • 2 veliki čokoladi s karamelom
  • 2 dl sladke smetane

za kornete

  • 150 g bele, mlečne ali temne čokolade
  • 1 zavitek mrvic
  • 8 kornetov

Priprava

1.

Najprej pripravimo kornete. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali v skledici nad rahlo vrelo vodo. Mrvice vsujemo v skodelico. Robove kornetov pomočimo v čokolado, malo otresemo, da odvečna odkaplja, nato jih pomočimo še v mrvice. Postavimo pokonci na stojalo ali v lončke, da se posušijo.

2.

Za čokoladno omako čokolado s karamelom narežemo na koščke in jo damo v kozico ter prilijemo smetano. Na majhnem ognju jo med mešanjem stopimo. Prihranimo na toplem, ko jo želimo uporabiti, pa jo predenemo v plastenko, iz katere jo bomo lahko brizgali (obnese se na primer čista plastenka od kečapa za stiskanje).

3.

Za sadno omako jagode ali maline stresemo v kozico s sladkorjem, vaniljo, limonovim sokom in kančkom vode. Nežno segrevamo, dokler sadje na začne sproščati svojih sokov. Pretlačimo ali zmeljemo in pretisnemo skozi fino sito. Pustimo, da se omaka ohladi, nato jo prelijemo v vrček.

4.

Sladoledne banjice odpremo in jih položimo v veliko skledo, ki smo jo napolnili z ledom. Zraven razporedimo kornete, omaki, mrvice, bonbončke in jagodičje, da si bodo otroci lahko sami sestavili in okrasili kornete.

2