Sestavine

  • 250 g češnjevega paradižnika
  • ½ drobno nasekljane majhne rdeče čebule
  • 400 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
  • 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
  • sok 1 limone
  • 4 tanki fileji piščančjih prsi
  • 1 žlica harise
  • sol
  • poper
  • lahki jogurt in polnozrnati kruh za prilogo

Priprava

1.

Češnjev paradižnik razpolovimo in ga zmešamo s čebulo in čičerko. Dodamo peteršilj in limonov sok ter začinimo s soljo in poprom.

2.

Piščančje fileje premažemo s hariso in jih na segreti plošči za žar ali rebrasti ponvi pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani, da se lepo obarvajo in tudi v notranjosti spečejo.

3.

Solato razdelimo na dva krožnika in jo obložimo s pikantnimi piščančjimi fileji. Postrežemo z žlico jogurta in polnozrnatim kruhom.

Nasvet

Hariso lahko uporabimo tudi z lososom. Pečico segrejemo na 220 °C. Žlico harise zmešamo s 4 žlicami svežih krušnih drobtin in s to maso obložimo 2 lososova fileja. Maso rahlo potlačimo in fileja postavimo za 10 do 12 minut v pečico, da se losos speče in skorja zlato obarva. Postrežemo s čičerkino solato in krhlji limone.

13