Sestavine

  • polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
  • 1 breskev (ali nektarina)
  • oljčno olje za peko breskve
  • 6 rezin pancete
  • 100 g čvrste mocarele
  • 100 g gorgonzole
  • 2 žlici grobo sesekljanih orehov
  • 2 veliki pesti divje rukole

Priprava

1.

Pripravimo osnovno testo za pico. Breskev prepolovimo, ji odstranimo koščico in jo narežemo na četrtine. Mocarelo narežemo na 2 cm velike koščke, gorgonzolo pa nalomimo na 3 cm velike koščke.

2.

Rezine breskev lahno naoljimo, solimo, popramo in kakšni 2 minuti pečemo na žaru, da se vidijo sledi rešetke. Vzamemo jih z žara in narežemo na tanjše rezine. V ponvi hrustljavo popečemo panceto. Pici spečemo po eni strani.

3.

Pečeno stran pic posujemo z mocarelo in gorgonzolo. Dodamo na koščke nalomljeno panceto, posujemo z orehi in priložimo breskve. Pico pokrijemo (če nimamo pokritega žara, jo lahko pokrijemo z aluminijasto folijo) in pečemo na žaru, da se sir stopi, nato jo posujemo z rukolo in postrežemo.

29