Pica s pestom, jajčevci in kozjim sirom
Spečemo jo v pečici ali na žaru

Pica s pestom, jajčevci in kozjim sirom
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2015
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: 2 pici (za 4 osebe)
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 majhen jajčevec
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 žlice svežega pesta (najbolje domačega)
- 75 g čvrstega kozjega sira
- zdrobljen suh čili (po želji)
- bazilikini listi, ko postrežemo
Priprava
Pripravimo osnovno testo za pico. Jajčevec po dolgem narežemo na rezine, čebulo pa na debele kolute.
Zelenjavo zabelimo z oljem in dobro začinimo. Spečemo jo na žaru, približno 5 minut na vsaki strani, da nastanejo črne proge in so jajčevci mehki. Vzamemo z žara in damo na stran. Pici spečemo po eni strani.
Pečeno stran pic premažemo s pestom. Obložimo z jajčevci, čebulo in kozjim sirom, nalomljenim na koščke. Če nam je všeč pekoče, dodamo še zdrobljen čili. Pokrito (če nimamo pokritega žara, pico lahko pokrijemo z aluminijasto folijo) pečemo na žaru, dokler se sir ne stopi. Posujemo z bazilikinimi listi in postrežemo.
© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.