Sestavine

  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • košček svežega ingverja (za palec velik)
  • 2 malo pekoča rdeča čilija
  • ½ žličke kurkume
  • ¾ žličke garam masale
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • 4 paradižniki
  • 2 žlički paradižnikove mezge
  • 1 pločevinka (400 g) čičerke
  • 200 g mladih špinačnih listov
  • sol

Priprava

1.

Čebulo in česen olupimo, čebulo narežemo na tanke rezine, česen sesekljamo. Ingver olupimo in naribamo. Čili očistimo in narežemo na rezinice. Paradižnik nasekljamo.

2.

V voku ali globoki ponvi segrejemo olje in na nizki temperaturi posteklenimo čebulo. Dodamo česen, ingver in čili ter pražimo še naslednjih 5 minut.

3.

Dodamo kurkumo, garam masalo, kumin in na nizki temperaturi mešamo nekaj sekund, nato v ponev stresemo sesekljan paradižnik. Vmešamo še paradižnikovo mezgo in dušimo 5 minut.

4.

Čičerko splaknemo, dobro odcedimo in stresemo v ponev. Dodamo še 3 dl vode in kuhljamo 10 minut, nato vmešamo špinačo ter premešamo, da špinača ovene. Solimo po okusu in postrežemo.

20