Orehove ladjice
Orehova sladica bo pripravljena mimogrede, še hitreje pa je bo zmanjkalo
Orehove ladjice
Orehova sladica bo pripravljena mimogrede, še hitreje pa je bo zmanjkalo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, januar 2011
KOLIČINA: 15 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 zavitek svežega listnatega testa (270 g)
- 250 g mletih orehov
- 70 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,25 dl mleka
- 1 žlička cimeta
- 100 g rozin
- jajce za premaz
- 15 polovičk orehovih jedrc za okras
Priprava
Listnato testo vzamemo iz hladilnika 10 minut pred uporabo. V skledi dobro zmešamo orehe s kristalnim in vaniljevim sladkorjem, mlekom, cimetom in rozinami.
Na papirju za peko razrežemo razvaljano listnato testo na petnajst kvadratov (8 × 8 cm). Testene robove namažemo s stepenim jajcem.
Na sredino kvadratov porazdelimo orehov nadev. Po dva nasprotna vogala preganemo enega čez drugega in testo premažemo s stepenim jajcem. Na vrh vsake ladjice položimo polovičko orehovega jedrca.
Orehove ladjice pečemo na srednjem vodilu v prej ogreti pečici pri 210 °C 15 do 20 minut do zlato rumene barve.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.