Sestavine

  • 150 g moke in še malo za delovno površino
  • 1 rumenjak
  • 1 žlička zmehčanega masla
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 1 žlica ruma
  • sol
  • rastlinsko olje za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.

Iz moke, rumenjaka, masla, smetane, ruma in ščepca soli pripravimo voljno testo. Če je premehko ali še nekoliko lepljivo, dodamo še malo moke. Testo pustimo počivati pol ure, nato ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo približno na centimeter debelo in s poljubno velikim obodcem izrežemo srčke (manjši so lepši).

2.

V kozici segrejemo olje na 150 °C in srčke ocvremo, da postanejo zlato rumene barve. Če je temperatura olja previsoka, se lahko zgodi, da so srčki zunaj temni, noter pa še surovi. Preden jih ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet

Ocvrti srčki so primerni tudi kot sladko darilo za valentinovo!

26