Sestavine

  • telečje prsi brez kosti, približno 1,5 kg (z žepom za nadev)
  • malo soli
  • sveže zmlet poper
  • 200 g ostrigarjev
  • 120 g žemelj, narezanih na kocke
  • 3 jajca
  • šopek čemaža
  • 1 srednje velika čebula
  • približno 1,5 dl mleka
  • 3 žlice olja
  • 2,5 dl belega vina
  • 1,5 dl omake za pečenko
  • malo worcestrske omake

Priprava

1.

Gobe operemo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Čemaž operemo in narežemo.

2.

Na žlici vročega olja svetlo prepražimo čebulo in jo malo ohladimo. K žemeljnim kockam dodamo jajca, ohlajeno praženo čebulo, gobe in čemaž. Začinimo s soljo in poprom in vse sestavine zgnetemo z mlekom v rahel, bolj suh nadev.

3.

Pečico segrejemo na 210 ºC. Meso znotraj in zunaj začinimo s soljo in poprom, nato žep napolnimo s pripravljenim nadevom. Odprtino skrbno zašijemo s kuhinjsko vrvico. Nadevane prsi položimo v primeren pekač in prelijemo z dvema žlicama zelo vročega olja. Pečemo v prej ogreti pečici približno 2 uri. Meso med pečenjem večkrat zalijemo z vinom, omako za pečenko in sokom, ki se izloča pri pečenju.

4.

Pečene prsi pustimo počivati približno četrt ure, nato jih narežemo na rezine. Sok od pečenja razmastimo in začinimo z worcestrsko omako. Rezine nadevanih telečjih prsi ponudimo z omako in svežo sezonsko zelenjavo.

26