Sestavine

  • 20 g koriandra (stebla in listki)
  • 3 stroki česna
  • ½ žličke mlete paprike
  • ½ žličke mletega kumina
  • ½ žličke čilija v prahu
  • 1 žlica limonovega soka
  • 1,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 4 sveži tunini zrezki, debeli približno 2 ½ cm, vsak 200 g
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Koriander, česen, začimbe in limonov sok damo v multipraktik in zmiksamo v pire. Multipraktik pustimo vključen in počasi prilivamo oljčno olje, da dobimo gladko gosto omako.

2.

Tunine zrezke položimo v nekovinsko posodo in jih prelijemo z dvema tretjinama omake. Posodo pokrijemo s folijo in zrezke približno 20 minut (do 4 ure) mariniramo v hladilniku.

3.

Segrejemo ponev ali žar. Odvečno marinado odstranimo, tunine zrezke solimo, popramo in jih, odvisno od debeline, pečemo 2 do 4 minute za srednje pečene in 2 minuti dlje za dobro pečene. Med peko jih enkrat obrnemo. Na koncu jih pokapamo s preostalo omako. Zrezke lahko postrežemo s krompirjem. Če želimo krompirju dodati maroški priokus, ga obogatimo s stopljenim maslom, čilijevo pasto harisa in sesekljanim koriandrom.

29