Sestavine

  • 350 g malin
  • 3 jajca
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2,8 dl sladke smetane
  • 4 zdrobljeni španski vetrci

Priprava

1.

Maline operemo, jih 150 g zmečkamo, pretlačimo skozi sito, da odstranimo semena, in omako prihranimo. Podolgovat model s prostornino 1 l obložimo s kuhinjsko folijo. Nad soparo z električnim mešalnikom stepemo jajca in sladkor, da dobimo gosto in penasto mešanico. Odstranimo s sopare in stepamo tako dolgo, da se mešanica ohladi. To lahko traja 10 minut.

2.

Smetano stepamo, da se rahlo zgosti. Primešamo ji jajčno mešanico, na koncu pa še vetrca. Po kremi v cikcak vzorcu vlijemo še malinovo omako in vse skupaj stresemo v pripravljen model. Damo za vsaj 4 ure v zamrzovalnik in postrežemo s preostalimi celimi malinami.

50