Malinova strjenka
Malinova strjenka
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2010
ČAS PRIPRAVE: 15 min + hlajenje
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 500 g svežih ali zamrznjenih malin
- 2 lista želatine
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2,5 dl rdečega vina
- 6 žlic malinovega soka
- 5 g sladila
- 2 žlici vode
- sok in nastrgana lupinica ½ neškropljene limone
- 2 žlici malinovega žganja
- maline in lističi mete za okras
Priprava
Zamrznjene maline odtajamo (ali sveže preberemo). Želatino namočimo v hladni vodi. Jedilni škrob zmešamo s polovično količino rdečega vina.
Maline, malinov sok, sladilo, vodo, preostalo vino, limonov sok in lupinico hitro zavremo. Želatino dobro ožmemo in jo skupaj z mešanico jedilnega škroba in rdečega vina vmešamo v malinovo maso. Vse skupaj še enkrat zavremo in na koncu vmešamo malinovo žganje.
Pripravljeno maso napolnimo v desertne posodice ali kozarce in postavimo za 2 do 3 ure v hladilnik. Preden desert ponudimo, ga okrasimo s svežimi malinami in lističi mete.
Nasvet
Namesto malin lahko uporabimo poljubne vrste jagodičja, kot na primer jagode, robidnice ali ribez.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.