Sestavine

  • 4 rezine koruznega toasta
  • 300 g lisičk
  • 4 mlade čebulice
  • 4 jajca
  • 20 g masla
  • nekaj vejic peteršilja
  • nekaj vejic timijana
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Lisičke očistimo in po potrebi razpolovimo. V ponvi segrejemo maslo in na njem popražimo drobno sesekljano mlado čebulo in lisičke. Začinimo s soljo, poprom, sesekljanim peteršiljem in timijanom.

2.

Jajca v skodelici razžvrkljamo in jih polijemo po praženih lisičkah v ponvi. Premešamo in na ognju pustimo le toliko, da jajca zakrknejo.

3.

Koruzni toast zlato opečemo. Na dve rezini koruznega toasta nadevamo lisičke z umešanimi jajci in prekrijemo s preostalima popečenima rezinama toasta. Pripravljene sendviče po želji diagonalno razrežemo in takoj ponudimo.

17