Sestavine

  • 100 g leče
  • 200 g topinamburja
  • 50 g sesekljane čebule
  • 100 g pora
  • 200 g krompirja
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • pikantni feferon
  • svež timijan
  • svež žajbelj

Priprava

1.

Lečo skuhamo. Topinambur naribamo. Por zrežemo na tanke trakove. Krompir narežemo na kocke. Zelišča osmukamo.

2.

Oljčno olje segrejemo, na njem zarumenimo čebulo, dodamo por, topinambur in krompir. Pražimo. Zalijemo z zelenjavno osnovo in dodamo polovico leče. Kuhamo na zmernem ognju 20 minut. Drugo polovico leče pretlačimo v lečno kremo in dodamo mineštri. Na koncu dodamo po okusu pikantni feferon in sveža zelišča.

18