Krompirjeve pogačice z zelenjavo
Krompirjeve pogačice z zelenjavo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2010
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 500 g krompirja
- ½ čebule
- ½ porovega stebla
- ½ koromača
- 2 korenčka
- 100 g zamrznjenega graha
- 80 g polnovredne moke
- 2 jajci
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 žlica drobno narezanega drobnjaka
- zeliščna sol
- poper
- olje za pečenje
Priprava
Krompir operemo, skuhamo, olupimo in pretlačimo. Čebulo, por in koromač operemo, očistimo in drobno narežemo. Korenček olupimo in grobo nastrgamo, grah pa blanširamo. Vse sestavine v skledi dobro zmešamo ter začinimo z zeliščno soljo in poprom. Iz mase naredimo pogačice.
Krompirjeve pogačice pečemo počasi v ponvi na malo olja, da na obeh straneh dobijo lepo hrustljavo skorjo.
Nasvet
Kot prilogo lahko ponudimo poljubno solato ali jogurtovo omako z zelišči.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.