Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 debela stroka česna
  • 400 g mladih bučk
  • 400 g testenin ušesc (ali drugih kratkih testenin)
  • 2 pločevinki (po 400 g) češnjevih paradižnikov
  • ščep sladkorja
  • 200 g surovih kozic
  • 100 g crème fraîche ali kisle smetane
  • pest bazilike (samo listki)
  • sol
  • poper

Priprava

1.

V veliki kozici segrejemo olje, dodamo na tanko narezan česen in nekaj minut pražimo. V kozico dodamo še na rezine narezane bučke in pražimo še nekaj minut, da se začnejo mehčati. Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca.

2.

V kozico z bučkami dodamo paradižnik, sladkor in začimbe, premešamo in odkrito kuhamo približno 10 minut. V tem času se skuhajo tudi testenine.

3.

V omako dodamo olupljene kozice in kuhamo toliko časa, da se rožnato obarvajo. Testenine odcedimo in jih primešamo omaki. Dodamo crème fraîche ali kislo smetano. Kuhamo še 1 do 2 minuti, nato jed potresemo z natrgano baziliko in postrežemo.

25