Sestavine

  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 750 g manjšega krompirja
  • 2 gomolja koromača
  • 2 žlici koromačevih semen
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 svinjski kotleti s kostjo
  • sok 2 majhnih limon
  • sol in poper
  • 350 g brokolija

Priprava

1.

Čebulo narežemo na lističe, česen na tanke rezine. Krompir operemo, po potrebi olupimo in razpolovimo. Koromaču odstranimo zeleni del, ki ga prihranimo, preostanek pa narežemo na tanke rezine.

2.

V terilniku stremo koromačeva semena in jih zmešamo s polovico olja in malo soli ter popra. S tako pripravljeno mešanico natremo kotlete in jih prihranimo.

3.

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). V veliki nizki nepregorni kozici s pokrovko segrejemo preostalo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo in česen, da se zmehčata. Dodamo še krompir in tudi tega pečemo nekaj minut. Nato dodamo koromač, limonov sok in približno 1 dl vode. Solimo in popramo, pokrijemo in v pečici pečemo 35 minut.

4.

Kozico odkrijemo, zelenjavo premešamo, nato pa na vrh razporedimo kotlete. Nepokrito vrnemo v pečico in pečemo še 10 minut oziroma tako dolgo, da so kotleti skoz in skoz pečeni. Medtem brokoli razdelimo na posamezne cvetove in ga skuhamo.

5.

Jed potresemo s prihranjenim sesekljanim koromačevim zelenjem in postrežemo z brokolijem.

28