Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 drobno sesekljana šalotka
  • 4 bučke, razpolovljene in narezane na rezinice ali na tanke trakove
  • 2 drobno sesekljana stroka česna
  • 300 g koprivnih testenin polžkov
  • šopek bazilike
  • lupinica 1 limone
  • 50 g sveže naribanega parmezana in še malo za posip
  • 50 g popraženih pinjol
  • 250 g albuminske skute (rikote)
  • sol
  • poper

Priprava

1.

V veliki ponvi segrejemo olje in ne njem popražimo šalotko in bučke, da se zmehčajo. Ko se obarvajo, dodamo česen in pražimo še 2 minuti.

2.

Koprivne polžke stresemo v velik lonec osoljenega kropa in jih skuhamo po navodilih na embalaži. Odcedimo jih in malo vode od kuhanja prihranimo. Stresemo jih v ponev k bučkam, dodamo narezano baziliko, limonovo lupinico, parmezan in pinjole, solimo in popramo. Na vrh položimo albuminsko skuto in nežno pomešamo, da grudic skute ne zdrobimo preveč. Ponudimo in posujemo s še malo parmezana.

1