Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 korenček, narezan na kocke
  • 1 majhen por, opran in narezan na tanke rezine
  • 1 velik mokast krompir, olupljen in narezan na rezine
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 400 g pekoče koprive
  • 40 g masla
  • 1 dl sladke smetane in še malo, ko postrežemo

Priprava

1.

V veliki kozici segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo, malo jo popražimo, nato dodamo korenček, por in krompir. Zelenjavo pražimo 10 minut, da se zmehča. Dolijemo zelenjavno jušno osnovo in kuhamo še 10 do 15 minut, da se krompir popolnoma skuha.

2.

Koprive operemo in osmukamo liste. Damo jih v juho, kuhamo eno minuto, da upadejo, nato sestavine zmeljemo z mešalnikom. Juho solimo in popramo ter vmešamo maslo in 1 dl smetane. Preden juho postrežemo, jo pokapljamo s smetano in poljubno okrasimo.

43