Jušna zelenjava, sušena v pečici
Pripraviti si ozimnico z zelenjavo, s katero lahko izpopolnite ostale jedi.
Jušna zelenjava, sušena v pečici
Pripraviti si ozimnico z zelenjavo, s katero lahko izpopolnite ostale jedi.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2011
ČAS PRIPRAVE: 8 ur
KOLIČINA: 3–4 kozarci
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 250 g paradižnika
- 250 g čebule
- 250 g korenčka
- 100 g pora
- 150 g zelene
- šopek peteršilja
- 100 g grobe soli
Priprava
Paradižnik olupimo, razrežemo na četrtine in odstranimo semenje. Čebulo, korenček, por, zeleno in peteršilj očistimo in drobno narežemo. Tudi paradižnik narežemo na koščke. V posodo mešalnika damo narezano zelenjavo in sol ter zmešamo v fino kašo.
Maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in sušimo v pečici pri rahlo odprtih vratcih pri 80 °C približno 8 ur. Posušeno jušno zelenjavo v mešalniku fino zmeljemo, napolnimo v kozarce, jih dobro zapremo in shranimo. Rok trajanja je približno osem tednov.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.